donderdag 25 december 2014

Kerststress

We zouden dit jaar met kerst echt rustiger aan doen...
Zondag uit eten gegaan met haar familie, heerlijk relaxed. Nu, woensdagavond, zit ik uitgeteld op de bank. Met de geur van kalkoen nog in de lucht en een whisky in m'n hand. Gekookt voor zijn familie vandaag. Voor de haard nemen we de plannen voor de komende dagen door, two down, two to go.

Morgen gaan we met z'n drieën op pad. Een kerstvoorstelling van Sara Kroos en dan een hapje eten bij Noble. Tweede kerstdag een winter BBQ met mijn familie die traditiegetrouw blijft logeren. Dus de bedden van de logeerkamer opmaken, badkamer poetsen, was opruimen, check. En oh ja daarna even de koffers pakken. De kinderen gaan een week naar België en wij naar Schotland.

Alles x 3
Met z'n drieën wordt alles meer, meer familie, meer verjaardagen en meer feestdagen om te delen. Meer afwas en meer kerststress?
Soms, maar met z'n drieën kun je meer dan met z'n tweeën. Meer mensen voor de boodschappen, meer mensen in de keuken en meer mensen voor het shoppen en inpakken van de cadeau's. Een extra paar handen zijn in deze drukke tijd is een heerlijke luxe.

Kerst 2013
Met kerst 2013 kwam voor ons het moment om al onze families aan een tafel uit te nodigen. Drie gangen voor 16 mensen. Drie amateur chef koks die graag in de keuken de puntjes op de i zetten. Dagen lang zochten we op het internet de beste recepten en inspiratie voor de mooiste tafelsetting. Met drie lange tafels op een rij was een stoelendans na elke gang de manier om elkaar wat beter te leren kennen. Mega druk en mega genoten. Wat levert meer stress op? Koken voor drie families tegelijk of drie dagen lang met familie eten? Beide heeft zo zijn eigen uitdagingen maar met z'n drieën is het goed op te vangen.

Wat kunnen we beter doen?
Wellicht niet ook nog een trip voor oud en nieuw plannen na al deze drukke dagen? Of wellicht ook niet nog even leuk naar het theater... Na deze feestdagen zijn we allemaal toe aan een paar dagen slaap! Maar ook aan een paar dagen alleen met elkaar. Dus slapen we wel bij in het vliegtuig, we vliegen namelijk gruwelijk vroeg in de ochtend! Om straks te gaan genieten van een fantastisch oud en nieuw. Wat een vooruitzicht!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten