woensdag 24 december 2014

Hij zegt, zij zegt: Zijn kant van het verhaal

Moet je kiezen?
In onze maatschappij geldt nog steeds dat de meeste mensen vinden dat je voor 1 persoon moet kiezen. De monogame relatie is voor veel mensen de norm. Dit is een norm die lang niet voor iedereen werkt. We weten allemaal dat veel mensen uit elkaar gaan omdat monogamie in praktijk lastiger blijkt dan gedacht. Toch vinden veel mensen dat monogamie het beste werkt en dat andere relatievormen niet goed zijn. Voor mij bleek dit niet te werken. Dat besef kwam niet van de een op de andere dag, het heeft behoorlijk lang geduurd voordat ik door had dat je niet perse hoeft te kiezen.

En als je dan niet kiest?
Als je besluit om niet te kiezen dan ontstaat er een nieuwe werkelijkheid. Een werkelijkheid waarin je je liefde voor een ander niet hoeft te verstoppen. Natuurlijk vinden veel mensen dat onze keuze niet mag, toch zijn er maar weinigen die je dat rechtstreeks vertellen. De meesten doen dat achter je rug om. Nou scheelt het dat mij dat niets uitmaakt, mensen oordelen hoe dan ook over je. Misschien wat meer omdat wij een minder gangbare relatievorm hebben, dat is dan maar zo.

Voldoen aan verwachtingen van anderen.
Duidelijk is dat je hiermee niet voldoet aan de verwachtingen van anderen. We willen allemaal geaccepteerd worden door anderen. Daarom proberen we aan de verwachtingen van anderen te voldoen. Voor ons was dat door onze keuze simpelweg niet mogelijk. Natuurlijk beseffen wij dat onze keuzes niet altijd makkelijk zijn voor onze omgeving. Maar dat wil niet zeggen dat we daarom maar een andere keuze moeten maken. Daarmee maken we onszelf erg ongelukkig.Wel hebben we geprobeerd onze omgeving de tijd en de ruimte te geven om te wennen aan onze keuze.

Liefde vermenigvuldigen
Onze relatie verschilt niet zo veel van een gangbare monogame relatie. Wij zijn blij voor elkaar als
onze partners met elkaar gelukkig zijn. Dat maakt ons zelf ook gelukkig. Liefde die je geeft wordt nooit minder. Dit is mooi verwoord in een nieuw nummer van U2: “California (There is no end to love)”

1 opmerking:

  1. Meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt eens goed naar dit nummer te luisteren! Mooi! M

    BeantwoordenVerwijderen