vrijdag 26 december 2014

Kerststress deel 2

Onderwerp van gesprek
Wat gebeurt er als je dan eindelijk met z'n drietjes aan tafel zit na n gezellige middag met Sara Kroos? Dan kun je geen kant meer op en heb je in al die drukte eindelijk even de tijd voor een goed gesprek.
 De champagne gaat open en het eten smaakt heerlijk. Er wordt flink gediscussieerd, er komen onderwerpen op tafel waar je anders niet aan toe komt en er worden onderwerpen geparkeerd omdat ze zich toch niet zo goed lenen om in een restaurant te bespreken. Wat dan weer een andere vorm van stress kan opleveren...  Uiteraard is dit met z'n drieën niet zo heel anders dan met z'n tweeën. De gesprekken komen juist op gang als je loskomt uit je dagelijkse omgeving en routines.

2 tegen 1
Wat wel anders is is dat het vaak twee tegen een is. Gelukkig in verschillende samenstellingen. Zijn Zij en Hij het misschien vaker samen eens omdat ze vertrokken zijn vanuit dezelfde achtergrond (studie)? Of omdat ze een langere historie samen hebben? Zij en ik zijn het dan wellicht weer vaker met elkaar eens omdat we allebei vrouw zijn. En af en toe is dat dan misschien wel weer wat hij juist nodig heeft. En Zij? Wordt Zij dan gespaard in het geheel? Wellicht om de persoon wie Zij is.  Ze eerder de balans zal proberen te bewaren voor zichzelf, dan de discussie zal aangaan. De vraag die dan blijft liggen is of ze wel genoeg voor zichzelf op komt? Die vraag is dus nog onbeantwoord. 

Maar we gaan nog een paar dagen met elkaar op pad. Dus nog een paar hele dagen dat we weg zijn van onze dagelijkse omgeving en routines. Dus genoeg ruimte om met elkaar verder te praten! En levert dit nu meer kerststress op?  Niet de heerlijke avond gisteravond maar 3 x een kleine kater en dan de voorbereidingen voor vanavond…. Iets meer dus!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten