maandag 5 januari 2015

Seks en chocoladetaart

Vooroordelen
Hij wordt in een kroeg of op een verjaardag met een quasi jaloerse knipoog gefeliciteerd. Twee vrouwen in het bed wordt door velen mannen gezien als een heerlijke afwisseling of een inspirerende fantasie. Sommige mannen erkennen dat van twee vrouwen houden en deze tevreden houden meer is dan zij aan kunnen. Wij, zij en ik, krijgen dat schouderklopje nu nooit....

Seks
Om deze gedachtegang te ontkrachten komt het onderwerp van gesprek dan toch vaak uit op seks. Best een interessant onderwerp maar niet een onderwerp dat ik altijd met iedereen wil bespreken. Tegenwoordig reageer ik in zo'n situatie vaak door de vraag wederkerig te maken; hoe doe jij dat dan thuis? De reactie hierop is vaak dat het delen van eigen details toch niet wenselijk is. Als er wel details worden gedeeld wil ik best vertellen dat ik heel erg kan genieten van seks met hem, van seks met haar en van seks met z'n drieën! Maar net als bij elke relatie is het niet de seks die ons zo'n fantastisch stel maakt (nou ja niet alleen..)

Wat maakt ons dan zo sterk?
Een mooie vraag om in onze groep te gooien en te zien wat daar uitkomt!
Wel het meest voor de hand liggende is natuurlijk het gezegde; vele handen maken licht werk. Met z'n drieën de schouders eronder in het huishouden; opruimen, koken, boodschappen, kids naar bed, feestjes organiseren gaat allemaal tig keer sneller en efficiënter met z’n drieën in plaats van met z’n tweeën. Met drie volwassenen en drie kinderen naar Londen ging verbazingwekkend goed. Een volwassene per kind, ook daar geen handen te kort. Maar het draait om veel meer dan alleen efficiënter het huishouden draaien.

Aanvullen
We trachten niet samen een te zijn, maar wel elkaar aan te vullen. Alle ervaringen, levenslust en energie keer drie. We zijn open naar elkaar, gaan moeilijke gesprekken niet uit de weg, maar zoeken die juist op. Dagen elkaar uit om naar ons zelf te kijken en houden elkaar een spiegel voor. Twee zien meer dan een en dat kan heel verhelderend en confronterend zijn. We durven ruzie te maken en maken het ook weer goed. Durven kwetsbaar te zijn en elkaar te laten groeien, iedereen mag zijn wie hij of zij is. Het gaat om veel meer dan alleen de seks. De seks is slechts de vulling van een verrukkelijke chocolade taart.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten