zondag 25 januari 2015

Ingrediënten voor een polyrelatie

Wat zijn de benodigde ingrediënten voor een polyrelatie? Wat doen wij om ervoor te zorgen dat onze relatie werkt?

Koppig, eigenwijs, trots, standvastig zomaar een paar van onze karaktereigenschappen die in eerste instantie eerder negatieve lijken voor een driehoeksverhouding dan positief. In een polyrelatie staat de wil om een ander toe te laten op de eerste plaats. Een buitenstaander zal wellicht invullen dat voor een trots persoon het lastig kan zijn om zijn of haar plek te moeten delen. De invulling die wij geven aan het delen van die plek is door ook te houden van de ander. We delen deze liefde met elkaar en gunnen elkaar de ruimte omdat we ons goed voelen als onze partner(s) zich goed voelen.


Koppig, eigenwijs, trots, standvastig, waar is dat dan wel goed voor? In ons geval zijn het de basisingredienten die de relatie juist versterken en hebben laten groeien. Geen van ons drieën geeft graag op. We zijn zo koppig dat we lak hebben aan de 'geldende regels', eigenwijs tegen alle verwachtingen en adviezen in gaan we door. Met opgeheven hoofd, open en eerlijk willen we onze relatie kunnen delen met de rest van de wereld. We zijn te trots op wie we zijn om onze relatie geheim te houden.


Koppig, eigenwijs, trots, standvastig zijn ook de ingrediënten die voor dynamiek in onze relatie zorgen. Stevige discussies gaan we niet uit de weg maar gebruiken we om diepgang te creëren. Met deze eigenschappen is het soms confronterend om een spiegel voor gehouden te krijgen. Maar na zo'n discussie voelt het als of we weer een level verder zijn gekomen. Zonder deze ingrediënten denk ik dat we een stuk dynamiek zouden missen die ons zo vooruit duwt en ons doen groeien.


Eerlijk, open, ruimdenkend, creatief, invoelend en gepassioneerd. Voeg deze eigenschappen toe aan koppig, eigenwijs trots en standvastig en dan heb je in ons geval de juiste ingrediënten voorhanden om een polyrelatie te doen werken. Deze zomer vieren we ons derde jaar samen ik denk dat dat Het bewijs is dat een polyrelatie kan werken als je maar de juiste ingredienten toevoegt en weet welke waneer te gebruiken!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten